Breaking News

Džim Mari, čovek koji je sačuvao tajne Nikole Tesle – VIDEO


Nedugo nakon što je diplomirao, Džim Mari je počeo ozbiljno da ispituje rad Nikole Tesle. On je bio fasciniran idejom o stvaranju i prenosu struje i zakleo se da će otkriti sve neobjavljene tajne ovog naučnika.

On je čak pričao sa ljudima poput Otisa T. Kara koji su poznavali Teslu lično.
Tokom svog profesionalnog života, Džim je sprovodio eksperimente na brojnim tehnološkim uređajima koji su doprineli nastanku uređaja SERPS (Prekidački zvor struje). Ovo visoko specijalizovano električno kolo može da „uveliča“ efektivnu struju koja mu se dodeli skoro 50 puta.
Kada je Džim povezao svoj uređaj na ultra brzu prekidačku tehnologiju svog prijatelja Pola Bebkoka, oni su dobili porast struje od 4790% u odnosu na uvedenu struju.
Kada bi se ovaj izum komercijalizovao, elektrane bi postale nepotrebne

Mari je objasnio zašto neke od Teslinih ideja nisu prihvaćene od strane moderne nauke:
„Stvar je u tome što neko mora da uloži mnogo novca, pritom mislim na milione, kako bi se konačno razbila postojeća paradigma o razumevanju energije i nelinearne fizike.
Same vlasti nemaju problem s tim, ali nije u interesu elite da javnost dođe u posed takvog znanja jer bi rezultujuća promena paradigme bila prilično bolna za one kojima je dobro u trenutnom stanju stvari“.
Mari je dodao da ne bi bio iznenađen kada bi se otkrilo da „određene frakcije“ vlade SAD ili drugih vlasti već rade na takvoj tehnologiji, ali u tajnosti.
Džim Mari je naveo da je došao do sredstava da pokrene svoju tehnologiju i da trenutno pokušava da nabavi literaturu za knjigu u kojoj će svima objasniti na koji način njegova tehnologija funkcioniše.
Nezavisno od toga da li verujemo u to da je Džim Mari novi Nikola Tesla ili neki biznismen koji pokušava da zaradi, više je nego očigledno da je trenutna energetska praksa u svetu neodrživa. Alternativna goriva i izvori energije se retko uzimaju za ozbiljno, a svet i dalje ide neodrživim putem ka ekološkom uništenju i degradaciji.
Međutim, to nije želja naroda već korporativnih i državnih vlasti kojima odgovara trenutna energetska situacija. Ukoliko želimo da se oslobodimo ovih lanaca, moraćemo da se pozabavimo znanjem koje se smatra „ludim“ ili „teorijom zavere“. Samo na taj način možemo stvoriti novi sistem koji ceni pojedinca, poštuje planetu i omogućava slobodu i sreću.
Webtribune.rs

Нема коментара

ranktrackr.net