Ne može im se odoleti – posni prutići
Sastojci:
600 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 ml vode
100 ml ulja
250 g margarina
kim
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 ml vode
100 ml ulja
250 g margarina
kim
Priprema:
1. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i solju pa dodati vodu i ulje.
2. Umesiti testo da bude pogodno za rad i da se dobije homogena smesa. Jufku uviti u najlon foliju pa ostaviti u frižideru oko pola sata.
3. Rastanjiti testo u oblik pravougaonika i premazati ½ margarina.
4. Preklopiti jednu stranu do polovine testa, zatim drugu stranu pa isto učiniti i sa gornjom i donjom stranom.
5. Testo uviti u najlon foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 20 minuta. Nakon toga ponoviti postupak još jednom.
6. Hladno testo rastanjiti na papiru za pečenje, na debljinu od oko 0,5 cm. Prebaciti papir u pleh za pečenje i iseći testo na tračice, a višak ukloniti i premesiti.
7. Posuti prutiće kimom i peći u ugrejanoj rerni na 250ºC dok ne prutići ne porumene. Zatim, smanjiti temperaturu na 180ºC i nastaviti sa pečenjem još oko petnaestak minuta.
8. Pečene prutiće izvaditi iz pećnice i ostaviti da se kratko prohlade pa poslužiti.
2. Umesiti testo da bude pogodno za rad i da se dobije homogena smesa. Jufku uviti u najlon foliju pa ostaviti u frižideru oko pola sata.
3. Rastanjiti testo u oblik pravougaonika i premazati ½ margarina.
4. Preklopiti jednu stranu do polovine testa, zatim drugu stranu pa isto učiniti i sa gornjom i donjom stranom.
5. Testo uviti u najlon foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 20 minuta. Nakon toga ponoviti postupak još jednom.
6. Hladno testo rastanjiti na papiru za pečenje, na debljinu od oko 0,5 cm. Prebaciti papir u pleh za pečenje i iseći testo na tračice, a višak ukloniti i premesiti.
7. Posuti prutiće kimom i peći u ugrejanoj rerni na 250ºC dok ne prutići ne porumene. Zatim, smanjiti temperaturu na 180ºC i nastaviti sa pečenjem još oko petnaestak minuta.
8. Pečene prutiće izvaditi iz pećnice i ostaviti da se kratko prohlade pa poslužiti.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара