Breaking News

Ratatuj


SASTOJCI ZA RATATUJ:

  • 500 g plavog patlidžana,
  • 400 g paradajza,
  • 500 g tikvica,
  • nekoliko paprika (da nisu ljute),
  • nekoliko glavica crnog luka,
  • 1 čen belog luka,
  • peršun,
  • majoran,
  • žalfija,
  • so,
  • biber,
  • maslinovo ulje.

RATATUJ SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Očistite i isecite neoljušten plavi patlidžan na kocke, posoliti ga i ostaviti da odstoji u posudi kako bi pustio gorak sok. Treba da stoji 3-4 sata.
  2. Nakon toga staviti u maslinovo ulje da se prži nekoliko glavica očišćenog crnog luka, zatim dodati 400 g oljuštenog paradajza, isečenog na uzdužne tanke kriške i očišćenog od semena. Dodati još 500 g tikvica isečenih na tanke kriške, sitno iseckan beli luk i nekoliko paprika, očišćenih od semena i žilica.
  3. Nakon toga dodati plavi patlidžan, opran, oceđen i osušen od soli.
  4. Pržiti i na kraju dodati začine, peršun, majoran i žalfiju, so i biber.
  5. Sve to kuvati bar još pola sata da se dobro ukrčka, ali da ostane mekano i vlažno.
izvor-http://www.posnajela.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net