Ratatuj
SASTOJCI ZA RATATUJ:
- 500 g plavog patlidžana,
- 400 g paradajza,
- 500 g tikvica,
- nekoliko paprika (da nisu ljute),
- nekoliko glavica crnog luka,
- 1 čen belog luka,
- peršun,
- majoran,
- žalfija,
- so,
- biber,
- maslinovo ulje.
RATATUJ SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Očistite i isecite neoljušten plavi patlidžan na kocke, posoliti ga i ostaviti da odstoji u posudi kako bi pustio gorak sok. Treba da stoji 3-4 sata.
- Nakon toga staviti u maslinovo ulje da se prži nekoliko glavica očišćenog crnog luka, zatim dodati 400 g oljuštenog paradajza, isečenog na uzdužne tanke kriške i očišćenog od semena. Dodati još 500 g tikvica isečenih na tanke kriške, sitno iseckan beli luk i nekoliko paprika, očišćenih od semena i žilica.
- Nakon toga dodati plavi patlidžan, opran, oceđen i osušen od soli.
- Pržiti i na kraju dodati začine, peršun, majoran i žalfiju, so i biber.
- Sve to kuvati bar još pola sata da se dobro ukrčka, ali da ostane mekano i vlažno.
izvor-http://www.posnajela.rs/
Нема коментара