kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža,
1 kašika praška za pecivo,
500 g brašna,
1/4 l mlake vode,
1 šaka seckanih oraha,
šaka ili dve suvog grožđa,
džem od kajsije,
150 g posne čokolade za kuvanje.
SVETOGORSKI KOOLAČ SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
Džem i šećer izmiksati u mikseru da se dobije jedinstvena smesa.
U smesu dodamo malo vode, cimet, narendamo koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodamo brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Izmiksati dobro i smesu preručiti u teflonski pleh za pečenje (ako nemate teflonski pleh, onda običan pleh obložite papirom za pečenje). Ako je potrebno vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.
Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.
Svetogorski kolač
Reviewed by Vesnik
on
12:01:00
Rating: 5
Нема коментара