Bomba torta sa čokoladom
Sastojci:
Kore
9 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil
200 g čokolade
250 g šećera
2 vanil-šećera
500 ml mleka
120 g putera
250 ml slatke pavlake
100 g žele bombona
Glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
šećerne mrvice
9 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil
200 g čokolade
250 g šećera
2 vanil-šećera
500 ml mleka
120 g putera
250 ml slatke pavlake
100 g žele bombona
Glazura
100 g čokolade
3 kašike ulja
šećerne mrvice
Priprema:
Kore
1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca penasto umutiti uz postepeno dodavanje šećera.
2. U čvrsto umućen sneg od belanaca, dodavati jedno po jedno žumance i mutiti.
3. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti.
4. Smesu izručiti u pleh (20×30 cm) obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 220°C, 20 min.
5. Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Fil
1. U manjoj šerpici, na umerenoj temperturi otopiti usitnjenu čokoladu sa šećerom, vanil-šećerom i mlekom.
2. Sve mešati dok se sastojci ne sjedine, oko petnaestak minuta.
3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se fil potpuno ohladi i stegne.
4. Puter penasto umutiti i postepeno dodavati u ohlađen fil, kašiku po kašiku, dok se sve fino ne sjedini.
5. Slatku pavlaku umutiti što bolje i dodati u pripremljen fil.
6. Zatim, dodati sitno seckane žele bombone i sve promešati.
Finalni postupak
1. Dublju činiju obložiti najlon folijom.
2. Na dno činije sipati trećinu fila, a zatim položiti deo biskvita.
3. Biskvit premazati sa malo mleka, pa naneti ⅔ fila i ravnomerno rasporediti.
4. Položiti red kora i ponovo premazati sa malo mleka.
5. Naneti ostatak fila i ravnomerno rasporediti, pa položiti ostatak biskvita.
6. Prekriti najlon folijom i pritisnuti težim predmetom.
7. Ostaviti u frižideru preko noći.
8. Sutradan, izvaditi iz frižidera i preručiti na desertni tanjir.
9. Rastopiti čokoladu na pari pa dodati ulje i sve promešati.
10. Ukloniti najlon foliju, preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti šarenim šećernim mrvicama.
1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca penasto umutiti uz postepeno dodavanje šećera.
2. U čvrsto umućen sneg od belanaca, dodavati jedno po jedno žumance i mutiti.
3. Dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti.
4. Smesu izručiti u pleh (20×30 cm) obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 220°C, 20 min.
5. Pečenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Fil
1. U manjoj šerpici, na umerenoj temperturi otopiti usitnjenu čokoladu sa šećerom, vanil-šećerom i mlekom.
2. Sve mešati dok se sastojci ne sjedine, oko petnaestak minuta.
3. Skloniti sa vatre i ostaviti da se fil potpuno ohladi i stegne.
4. Puter penasto umutiti i postepeno dodavati u ohlađen fil, kašiku po kašiku, dok se sve fino ne sjedini.
5. Slatku pavlaku umutiti što bolje i dodati u pripremljen fil.
6. Zatim, dodati sitno seckane žele bombone i sve promešati.
Finalni postupak
1. Dublju činiju obložiti najlon folijom.
2. Na dno činije sipati trećinu fila, a zatim položiti deo biskvita.
3. Biskvit premazati sa malo mleka, pa naneti ⅔ fila i ravnomerno rasporediti.
4. Položiti red kora i ponovo premazati sa malo mleka.
5. Naneti ostatak fila i ravnomerno rasporediti, pa položiti ostatak biskvita.
6. Prekriti najlon folijom i pritisnuti težim predmetom.
7. Ostaviti u frižideru preko noći.
8. Sutradan, izvaditi iz frižidera i preručiti na desertni tanjir.
9. Rastopiti čokoladu na pari pa dodati ulje i sve promešati.
10. Ukloniti najlon foliju, preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti šarenim šećernim mrvicama.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара