Breaking News

Posni pomorandža kolačići




Za 40 keksića: 100 g mlevenih lešnika, 40 g kandirane kore od pomorandže, 175 g posnog margarina, kašičica rendane pomorandžine kore, 100 g šećera u prahu, banana i 300 g brašna. Za punjenje: 100 g marmelade i 20 ml likera od naranndže. Za glazuru: 100 g posne čokolade, kašika ulja i kockice kandirane pomorandže za dekoraciju.

Kandiranu pomorandžu isecite na komadiće i pomešajte sa rendanom korom. Bananu oljuštite i izgnječite viljuškom. Šećer, margarin i bananu umutite mikserom, dodajte smesu od pomorandže, brašno i lešnike, zamesite glatko testo, umotajte plastičnom folijom i ohladite 30 minuta. Testo razvijte oklagijom (debljine 2-3 cm), modlicom izrežite kolačiće u obliku lista duge oko 4 cm, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta. Čokoladu i ulje otopite na pari. Marmeladu izmešajte sa likerom, ovom smesom spajajte po dva kolačića, jedan deo umočite u čokoladu i ukrasite kandiranim voćem.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net