Medeno čoko-srce
Potrebni sastojci za 70 komada: 250 g meda, 100 g mlevenih lešnika, 300 g brašna, kašičica praška za pecivo, 100 g mlevenih oraha, 125 g šećera, 100 g marcipana, 2 kašike ruma prstohvat kardamoma i kašika espreso kafe. Plus: 300 g posne čokolade i raznobojna šećerna srca za ukrašavanje.
Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana. Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom. Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta. Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.
Новости
Нема коментара