Pita od špageta: Malo zvuči neobično, ali je njen ukus NEODOLJIV!/video
Potrebno je: 110 g veoma tankih špageta (oko 1mm), 2 kašike putera, 2 čena belog luka, 1 jaje, 1 kašika prezli, 1 šolja parmezana, 2 kašike maslinovog ulja, 1/2 crnog luka, 220 g mlevene teletine, 425 g paradajz sosa, 3 kašike paradajz pirea, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 šolja rikote, 1 jaje, 1 kašičica suvog origana, 1 i 1/2 šolje rendane mocarele.
Način pripreme:
Špagete izlomite na parčiće, pa skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Kada su gotove, procedite ih, sipajte u činiju, pa dodajte puter i sitno seckani beli luk i promešajte. Dodajte jaje, 1 kašiku prezli i parmezan i opet promešajte.
Prespite špagete u vatrostalnu činiju, lepo rasporedite, pospite sa još jednom kašikom prezli i pecite na 175 stepeni 20 minuta.
U tigan sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno seckan crni luk, izdinstajte, pa dodajte meso. kada se meso izdinsta, dodajte paradajz sos, paradajz pire i sveži bosiljak.
U odvojenoj činiji pomešajte rikota sir, jaje i origano. Tu smesu sipajte preko ispečenih špageta, preko stavite sos sa mesom, pa pospite sa mocarela sirom.
Pecite na 175 stepeni oko 25 minuta. Poslužite sa još malo rikote po želji i spremite se za pravo uživanje!
izvor/http://zena.blic.rs/
Нема коментара