Posna mućkalica
Sastojci:
250 g tikvica
1 plavi patlidžan
400 g paradajza
2 glavice crnog luka
crvena i žuta paprika
2 čena belog luka
po 3 grančice timijana i origana
po 2 grančice bosiljka i ruzmarina
3-4 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
100-150 ml povrtnog bujona
so i biber
1 plavi patlidžan
400 g paradajza
2 glavice crnog luka
crvena i žuta paprika
2 čena belog luka
po 3 grančice timijana i origana
po 2 grančice bosiljka i ruzmarina
3-4 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
100-150 ml povrtnog bujona
so i biber
Priprema:
1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operati i iseći na manje komade.
2. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. Začinsko bilje operati, prosušiti i usitniti.
4. U tiganju zagrejati ulje, dodati usitnjen crni luk, kockice paprike i propržiti oko pet minuta, uz stalno mešanje.
5. Zatim, dodati tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.
6. Umešati paradajz pire i začinsko bilje, posoliti i pobiberiti, promešati i kratko prodinstati.
7. Sipati bujon i dinstati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
2. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati.
3. Začinsko bilje operati, prosušiti i usitniti.
4. U tiganju zagrejati ulje, dodati usitnjen crni luk, kockice paprike i propržiti oko pet minuta, uz stalno mešanje.
5. Zatim, dodati tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.
6. Umešati paradajz pire i začinsko bilje, posoliti i pobiberiti, promešati i kratko prodinstati.
7. Sipati bujon i dinstati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара