Kvrguša: Pita nad pitama, sočno i toplo jelo za celu porodicu! (RECEPT)
Foto: shutterstock
Neobičan ručak u vidu pite kvrguše učiniće da vaš dom zamiriše, a da se ukućani osećaju prijatno i lepo.
Potrebno: 3 bataka sa karabatakom; 200 g brašna; 2 jaja; 400 ml mleka; 100 ml slatke pavlake; So; aleva paprika; ulje
Priprema: Odvojite batak i karabatak, posolite, pa na tiganju propržite/prodinstajte meso, prvo na jačoj pa na srednoj vatri, poklopljeno ali da para ima gde da izlazi, bar 15 minuta, može i duže.
Dodavati u toku dinstanja malo vode, tek da meso ne počne da se lepi za dno.
Brašno razmutiti sa jajima i malo mleka, viljuškom, da se dobije glatko gusto testo. Dodavati mleko i mešati stalno. Testo će biti kao testo za palačinke. Dodati kašičicu soli i malo slatke aleve paprike (i druge začine, ako želite).
U četvrtasti pleh sipati dve kašike ulja, razliti, staviti u rernu da se ulje ugreje. Na vruće ulje prosuti testo, pa poređati meso.
ads1]
Peći oko 30 minuta na 180-200°C, pa izvaditi.
Testo će se dosta naduti ali i splasnuti čim se izvadi, samo će po obodu ostati podignuto. Preliti slatkom pavlakom u kojoj ima malo soli, pa vratiti na još desetak minuta u rernu. Služiti toplo uz gomilu nekog zeleniša.
http://stil.kurir.rs
Нема коментара