Posne šnicle od pirinča sa umakom od pečuraka
SASTOJCI ZA POSNE ŠNICLE OD PIRINČA SA UMAKOM OD PEČURAKA:
- šolja od 200 ml pirinča,
- 2+2 kašike brašna,
- biber,
- so,
- ulje,
- 2 kašike suvih pečuraka.
POSNE ŠNICLE OD PIRINČA SA UMAKOM OD PEČURAKA SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:
- Šolju pirinča očistiti, oprati, skuvati, ohladiti i izmešati sa jednom punom kašikom brašna.
- Dodati malo bibera i soli, pa od dobijene mase praviti šnicle i svaku uvaljati u brašno (otprilike 2 kašike).
- U šerpu sipati ulje, dobro ga zagrejati, pa pržiti napravljene šnicle.
- Služiti ih sa umakom od suvih pečuraka koji se priprema tako što 2 kašike suvih pečuraka treba dobro oprati i skuvati u slanoj vodi. Iseći ih na tanke rezance, malo propržiti na ulju, dodati pečurkama kašiku brašna i posoliti po ukusu.
- Šnicle od pirinča poređati na tanjir pa ih preliti dobijenim umakom od pečuraka.
http://www.posnajela.rs
Нема коментара