Breaking News

Posne šnicle od pirinča sa umakom od pečuraka


SASTOJCI ZA POSNE ŠNICLE OD PIRINČA SA UMAKOM OD PEČURAKA:

  • šolja od 200 ml pirinča,
  • 2+2 kašike brašna,
  • biber,
  • so,
  • ulje,
  • 2 kašike suvih pečuraka.

[ads1]

POSNE ŠNICLE OD PIRINČA SA UMAKOM OD PEČURAKA SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Šolju pirinča očistiti, oprati, skuvati, ohladiti i izmešati sa jednom punom kašikom brašna.
  2. Dodati malo bibera i soli, pa od dobijene mase praviti šnicle i svaku uvaljati u brašno (otprilike 2 kašike).
  3. U šerpu sipati ulje, dobro ga zagrejati, pa pržiti napravljene šnicle.
  4. Služiti ih sa umakom od suvih pečuraka koji se priprema tako što 2 kašike suvih pečuraka treba dobro oprati i skuvati u slanoj vodi. Iseći ih na tanke rezance, malo propržiti na ulju, dodati pečurkama kašiku brašna i posoliti po ukusu.
  5. Šnicle od pirinča poređati na tanjir pa ih preliti dobijenim umakom od pečuraka.
http://www.posnajela.rs

Нема коментара

ranktrackr.net