Ragu od srnećeg mesa
Sastojci:
1 kg srnetine (but)
120 g masti (putera)
400 g pečuraka
(vrganji, šampinjoni)
3 veće glavice crnog luka
5-6 čenova belog luka
200 ml crvenog vina
500 ml paradajz-soka
2 kašike paradajz-pirea
so, biber
2-3 lista lovora
voda po potrebi
timijan
peršunov list
120 g masti (putera)
400 g pečuraka
(vrganji, šampinjoni)
3 veće glavice crnog luka
5-6 čenova belog luka
200 ml crvenog vina
500 ml paradajz-soka
2 kašike paradajz-pirea
so, biber
2-3 lista lovora
voda po potrebi
timijan
peršunov list
Priprema:
1. Meso (prethodno odležalo u
red;">
pacu) isprati i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Razgrejati mast i dodati meso, pa dinstati dok meso ne omekša, uz povremeno dodavanje vina.
3. Zatim, dodati sitno seckan crni i beli luk, začine i praradajz-pire. Dinstati na umerenoj temperaturi dok luk ne omekša.
4. Dodati pečurke, ostatak vina i paradajz-sok, pa kuvati dok meso ne bude potpuno skuvano tj. mekano.
5. Dodati kašiku brašna rastvorenu u malo vode i u tankom mlazu, uz neprekidno mešanje, dodati u ragu. Sačekati da provri i skloniti sa vatre.
6. Poslužiti dekorisano seckanim peršunom, uz prilog po želji
Нема коментара