Italijanske školjke
Shutterstock |
Potrebno je za testo: 700 g glatkog brašna, 250 g maslaca, 100 g krem-sira ili kisele pavlake, 100 ml mleka, 20 g svežeg kvasca, kašičica šećera, jaje, kašičica soli. Za nadev: 200 g šunke u crevu, 40 g tvrđeg sira - parmezana ili trapista, 200 g blagog kečapa, kašičica vegete, origano po želji, jaje
Prvo pripremite nadev tako što ćete sitno iseckati šunku, narendati sir, dodati kečap i začin i sve dobro promešati. Možete da umešate i origano. Potom izmrvite kvasac, prelijte toplim mlekom, dodajte šećer i kašičicu brašna, pa sve dobro promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. U polovinu spremljenog brašna dodajte nadošli kvasac, omekšani maslac, krem sir ili kiselu pavlaku, jaje i so. Sve dobro zamesite dodajući potom postepeno i preostalo brašno. Dobijeno testo odmah podelite na 2 dela, pa svaki deo razvaljajte debljine 0,5 cm i prečnika 35 puta 35 cm. Jedan deo premažite pripremljenom nadevom, pa poklopite drugim delom testa. Secite potom krugove, presavijte i iscrtaje štapićem da izgleda kao zatvorena školjka. Pripremljene školjke stavite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim jajetom i pecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.
Novosti
Нема коментара