Mafini sa spanaćem
Shutterstock |
Potrebno je: 60 g pšeničnog oštrog brašna, 300 g kravljeg sira, 150 g spanaća, 50 g rendanog parmezana, 3 jaja, 2 kašičice ulja, 1/2 kesice praška za pecivo, kašičica soli, kašičica biljnog začina, crvena sveža paprika, 40 g pinjola
Spanać operite, isecite na sitne tračice, posolite pa ostavite da odstoji oko 10 minuta. Mikserom potom dobro umutite žumanca sa uljem, dodajte iseckane pinjole, izrendani parmezan, dobro oceđeni krupno izmrvljen kravlji sir, vegetu i oceđen spanać. Radi boljeg ukusa i lepšeg izgleda u masu možete da dodate i sitno iseckanu svežu crvenu papriku. Sve dobro izmešajte, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulupam čvrst sneg od belanaca. U podmazane veće kalupčiće za projice stavljajte 2 do 3 kašičice mase i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni do 25 minuta. Pečene mafine izvadite iz kalupa i služite tople uz salatu po želji.
Novosti
Нема коментара