Kapkejk sa brusnicom
Shutterstock |
Potrebno je: 2 šolje brašna, šolja komadića čokolade, šolja krem sira, šolja fondana (glatkog preliva od šećera), 4 kašike kakaoa, 4 jajeta, 350 g šećera, šolja ulja, prašak za pecivo, šlag, brusnice ili višnje za ukras
Izmešajte ulje, jaja, šećer, sir i vodu da dobijete ujednačenu masu. Pomešajte prašak za pecivo i kakao prah sa brašnom i umutite u prethodnu smesu (možete da napravite i verziju bez kakaoa). Po želji dodajte komadiće čokolade. U modle za kapkejkove stavite papirne šablone i sipajte kašiku smese. Pazite da ne prepunite modle, jer će kolačići da narastu. Pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada se kolačići potpuno ohlade, ukrasite šlagom i brusnicama ili višnjom.
Novosti
Нема коментара