Breaking News

Ovo uradite svakog jutra i izbacite opasne toksine iz tela: kako olioterapija sprečava bolest


Oleoterapija je lokalna primena prirodnih ulja u lečenju raznih tegoba i bolesti. Ulja sadrže nezasićene masne kiseline, vitamine i značajne sastojke koji deluju blagotvorno, piše Lepa & srećna. Jedna od metoda lečenja je mućkanje ulja u ustima, čime se odstranjuju otrovne materije iz tela. Ulje ne treba gutati, već ispljunuti i usta dobro isprati mlakom vodom.

Terapija se sprovodi ujutru, natašte, tako što se uzme supena kašika ulja, koje se zatim polako mućka u ustima 15-20 minuta. Nagon za gutanjem sprečićete ako nakratko prestanete s mućkanjem i udahnete vazduh kroz nos. Usled lučenja pljuvačke sadržaj u usnoj duplji se povećava, pa zato ispljunite višak i nastavite postupak. Na kraju sve obavezno ispljunite. Za vreme mućkanja ulja u ustima sva krv iz organizma protekne kroz pljuvačne žlezde i na taj način se organizam oslobađa toksina koji iz krvi prelaze u ulje – kaže Milka Raičević, dijetetičar i nutricionista iz Doma zdravlja Palilula.

Najbolje je ekstradevičansko maslinovo ulje koje se dobija prvim hladnim ceđenjem kvalitetnih, neoštećenih maslina i ima specifičan miris. Bogato je vitaminima i prirodnim antioksidansima. Sprečava proces oksidacije, „kriv” za preranu smrt ćelija i odlaže starenje. Kako ima i protivupalna svojstva, smanjuje rizik od raka. Sadrži oleinsku i linolensku kiselinu, koje čiste krv i snižavaju krvni pritisak. Koristi se i kao prirodno sredstvo za čišćenje organizma, pomaže kod probavnih tegoba, kolitisa i zatvora i ublažava bol u mišićima.

– Protiv čira na želucu i gastritisa uzmite po kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja svakoga jutra bar 40 dana. Maslinovo ulje, limun i peršun leče infekciju bešike i mokraćnih kanala. Pomešajte po kašiku domaćeg maslinovog ulja, limunovog soka i svežih listića peršuna i pijte svakog jutra natašte 15-30 dana – savetuje naša sagovornica.

Bundevino za mušku plodnost

Izvanrednog ukusa i boje, ovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama omega 6 i 9, kao i vitaminom E i karotenoidima koji imaju jako antioksidantno dejstvo. Pošto mu je tačka dimljenja 160°C, koristi se samo hladno. Savršeno je za sve vrste salata.

Нема коментара

ranktrackr.net