Breaking News

Srpska istorija: Prokletstvo imena Aleksandar



Čitajući istraživanja Todora Vulića („Ponovljena istorija“), lako je prihvatiti njegovu tvrdnju o ponavljanju istorije: u srpskoj prošlosti značajno mesto imaju imena i određene godine.

Od starih Rimljana ostale su brojne mudrosti. Jedna od njih glasi: Historia magistra vitae est! Po srpski: Istorija je učiteljica života!

Da bismo razumeli (našu turobnu) sadašnjost trebalo bi da znamo nešto iz (naše krvave) prošlosti. Čitajući istraživanja Todora Vulića („Ponovljena istorija“), lako je prihvatiti njegovu tvrdnju o ponavljanju istorije: u srpskoj prošlosti značajno mesto imaju imena i određene godine. Primer iz opšte istorije: majka prvog vizantijskog cara Konstantina I (koji je osnovao novu prestonicu Konstantinopolj) bila je Jelena; isto ime imala je i majka poslednjeg vizantijskog cara, Konstantina HI, koji je stradao u Konstantinopolju od Turaka!

+++
Majka kneza i kralja Milana Obrenovića zvala se Marija Katardži, rođena 1831; majka kralja Petra II Karađorđevića zvala se Marija Hoencolern, rođena 1900. godine – razlika 69 godina.

Milan je rođen 1854, Petar II 1923. godine – razlika 69 godina.

Milan je proglašen za kneza 1872, Petar II za kralja 1941. godine – razlika 69 godina.

Milan se oženio Natalijom Keško 1875, a 1876. dobili su sina Aleksandra; Petar II se oženio Aleksandrom Gliksburg 1944, a 1945. dobili sina Aleksandra. Razlike u oba datuma – 69 godina.

Milan je umro 1901. u inostranstvu (u 47 godini života), Petar II 1970. takođe u inostranstvu (u 47 godini života). Razlika – 69 godina.

+++
Maloletni kralj Aleksandar Obrenović 1889. proglasio se kraljem; Slobodan Milošević 1989. izabran je za predsednika Predsedništva SR Srbije – razlika 100 godina.

Kralj Milan Obrenović 1897. proglasio se za komandanta Aktivne vojske, i tako formalno postao savladar sinu Aleksandru; Slobodan Milošević 1997. izabran za predsednika Savezne Republike Jugoslavije i bio komandant vojske te zajednice. Istovremeno, Milan Milutinović izabran za predsednika Srbije, i tako bio nekakav savladar Miloševiću – razlika 100 godina.

Kralj Milan Obrenović 1900. podneo ostavku na mesto komandanta Aktivne vojske, što je značilo i kraj savladarstva sa sinom Aleksandrom a Aleksandar nastavio da vlada sam; Slobodan Milošević 2000. izgubio na izborima za predsednika SR Jugoslavije, što je bio kraj savladarstva sa Milanom Milutinovićem. Milutinović nastavio da „vlada“ Srbijom – razlika 100 godina.

Kralj Milan Obrenović umro je 1901. u inostranstvu, u hotelskoj sobi; Slobodan Milošević je izručen 2001. Haškom sudu, i umro u zatvorskoj sobi – razlika 100 godina.

Kralj Aleksandar Obrenović ubijen 1903, Milanu Milutinoviću istekao mandat 2003. godine.

+++
Poznato je da je knez Aleksandar Karađorđević, sin vožda Đorđa Petrovića – Karađorđa, 1858. godine proteran iz Srbije.

Poznato je da je kralj Aleksandar Obrenović 1903. godine ubijen iz više razloga: narodu je zasmetalo što je oženio udovicu i nerotkinju. U obračunu sa saradnicima i rođacima kralja i kraljice gotovo da su zatrti Obrenovići i Lunjevice (porodica kraljice Draginje), postradao je predsednik vlade Dimitrije Cincar Marković. (Zoran Đinđić, predsednik vlade Republike Srbije koji je došao na taj položaj zahvaljujući obojenom prevratu izvedenom 5. oktobra 2000. po angloameričkom scenariju, ubijen je 2003. godine a da se pravi razlozi još nisu saznali – razlika dva ubistva iznosi 100 godina.)

Poznato je da je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, praunuk Karađorđev, 1. decembra 1918. godine Kraljevinu Srbiju bacio u ropotarnicu istorije i proglasio Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca. Glave su mu 9. oktobra 1934. došli pripadnici naroda koji nisu hteli ništa zajedničko sa Srbima. Imao je 47 godina, kao i kralj Milan Obrenović.

Stanje stvari

Нема коментара

ranktrackr.net