KINESKA PILETINA
Shutterstock |
Potrebno je: 400 g pilećeg filea, 70 g kikirikija, 70 g indijskog oraha, 120 g pirinča, 1 dl soja sosa,, 1 dl maslinovog ulja, 450 g smrznute kineske mešavine, so, biber, biljni začin, 2 kašike gustina
Napravite marinadu od 50 ml soja sosa, 30 ml maslinovog ulja i malo mlevenog bibera. Piletinu isecite na kockice i ostavite u marinadi 15 minuta. Za to vreme skuvajte pirinač. Na malo maslinovog ulja prepržite kikiriki i indijske orahe i izvadite iz tiganja. U istom tiganju, na maslinovom ulju propržite piletinu. Dodajte smrznutu kinesku mešavinu, dinstajte pet minuta, ubacite kikiriki i indijske orahe, a zatim i ostatak soja sosa. Razmutite gustin u malo vode i sipajte u tiganj. Dinstajte do željene gustine. Ako želite više sosa, dodajte vode i još malo dinstajte. Začinite sa malo soli i bibera, ne preterujte jer je soja sos jak. Poslužite uz pirinač.
Нема коментара