KUS-KUS SA BADEMOM
Shutterstock |
Potrebno je: 200 g kus-kusa, crvena paprika, zelena paprika, 125 g čeri paradajza, 100 g crvenog pasulja iz konzerve, 50 g badema, 50 g indijskog oraha, maslinovo ulje, so, biber, 30 g putera, sok od pola limuna
Sirovi badem i indijske orahe potopite u činiju sa vodom i ostavite nekoliko sati da omekšaju. Pripremite kus-kus prema uputstvu sa pakovanja. Crveni pasulj operite i ocedite, crvenu i zelenu papriku isecite na trake, čeri paradajz presecite na polovine i malo propržite u tiganju. Dodajte im paprike i dinstajte još nekoliko minuta, a zatim i badem i indijski orah, crveni pasulj, posolite, pobiberite i isključite vatru. Dodajte kus-kus, puter i sok od pola limuna i promešajte da lepo upije sve ukuse.
Novosti
Нема коментара