Breaking News

Muku mučite sa moljcima, a možda niste ni znali da je rešenje tako jednostavno

Foto: Shutterstock

Sigurno je većina ljudi bila u situaciji da izvadi odeću iz ormara i doživi neprijatno iznenađenje. Rupice na odeći, oparan omiljeni džemper, bušna bluza, dokaz su da se među odećom kriju - moljci.


Tada se hvatate za glavu, a znajte da je rešenje nadohvat ruke, jednostavno i svima dostupno. Moljci nisu direktna pretnja čoveku, ali će napraviti štetu na odeći, ali i tapetama, ili namirnicama u špajzu, a uz ove male trikove zauvek ćete ih se rešiti.

Prvi korak je da dobro očistite površine u kojima ste videli moljce i da bacite hranu sa kojima su oni došli u kontakt,  a i po mirisu ćete primetiti da su bili u vašoj ostavi za hranu.

Dobra vest je da postoje prirodni načini da se otarasite moljaca.

ŠTAPIĆ CIMETA



Možda niste znali, ali miris cimeta će oterati moljce iz vaše kuće. Uvijte nekoliko štapića cimeta u papir i postavite u plakare, ormare i fioke. Miris će učiniti da moljci pobegnu iz vašeg doma i sprečiti druge da dođu. Miris cimeta može da bude jak i zato je važno da štapić prvo uvijete u papir. Ako vam se miris uvuče u odeću dobro je operite, a dobra vest je da su moljci nestali.

KEDROVINA

Stavite listiće kedrovine na mesta gde su se pojavili moljci i oni će pobeći.


LAVANDA


Majčina dušica i ruzmarin mogu da budu korisni u ovoj borbi, ali se nijedna biljka nije pokazala toliko dobro i efikasno kao lavanda. Možete da koristite sprej s mirisom lavande ili vrećice sa lavandom, što će moljce držati na dobrom odstojanju.

BORAKS

Ovo je još jedna prirodna metoda koja će oterati ove dosade iz vašeg doma. Boraks je prirodni mineral poznat i kao natrijum borat. Možete napraviti kuglice od kukuruznog brašna i boraksa i postaviti na mestima na kojima ste primetili moljce, a kuglice menjajte na tri nedelje.

USISAVANJE

Usisavanjem ćete ukloniti i najmanje delove hrane, a i biće vam dostupni delovi u domu koji možda ne biste mogli da očistite krpom.

www.naturallivingideas.com

Нема коментара

ranktrackr.net