Breaking News

Musaka na meksički način

Shutterstock


Potrebno je: 500 g pilećeg filea, 2 čena belog luka, 5 crvenih paprika, žuta i zelena paprika, 3 tikvice, konzerva kukuruza šećerca, malo maslinovog ulja, puter, 1-2 kesice mešavine meksičkih začina, 500 g kačkavalja, paket većih tortilja, čili prah


Na mešavini putera i maslinovog ulja prodinstajte pileći file iseckan na štapiće. Dodajte sitno iseckane paprike, a kada se sve zajedno prodinsta sipajte sitno iseckan beli luk i kukuruz. Sve promešajte pa dodajte meksički začin i nalijte vodom po uputstvu sa kesice. U tako spremljenu smesu stavite sitno iseckane tikvice, zatim čili i so po ukusu, pa sve zajedno kratko prodinstajte, vodeći računa da tikvice budu napola mekane. U vatrostalnu ili neku drugu odgovarajuću nauljenu posudu slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog kačkavalja. Ponavljajte dok ima mase i na kraju završite sa redom tortilja. Sokom od dinstanja poprskajte tortilje, prekrijte kačkavaljom i stavite musaku da se peče 30-35 minuta na 200 stepeni.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net