Breaking News

PUNjENI PLAVI PATLIDžAN

Depositphotos

Potrebno je:

* 4 manja plava patlidžana

* maslinovo ulje

* 200 g mlevenog mesa

* crni luk

* 2 čena belog luka

* 200 ml pasiranog paradajza

* so

* biber

* 4 parčeta tosta

* 120 g trapista

* 50 g parmezana

* pola veze peršuna

Operite i prepolovite patlidžan. Izdubite sredinu i polovine složite u pleh koji ste obložili pek-papirom. Premažite uljem i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Dok se peku, izdinstajte meso u tiganju na malo ulja. Kada tečnost ispari, dodajte naseckani luk i kuvajte dok luk ne omekša, zatim dodajte usitnjeni beli luk i malo prodinstajte. Smesi dodajte izdubljeni deo plavog patlidžana pa nastavite da kuvate još desetak minuta mešajući povremeno. Zalijte paradajzom, dodajte so, biber, tost iseckan na manje komade i kuvajte dok tečnost ne ispari. Smesom punite patlidžan i po vrhu pospite narendani trapist i parmezan. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pred kraj izvadite iz rerne, pospite seckanim peršunom i vratite još jednom u pećnicu.

Novosti



Нема коментара

ranktrackr.net