PUNjENI PLAVI PATLIDžAN
Depositphotos |
Potrebno je:
* 4 manja plava patlidžana
* maslinovo ulje
* 200 g mlevenog mesa
* crni luk
* 2 čena belog luka
* 200 ml pasiranog paradajza
* so
* biber
* 4 parčeta tosta
* 120 g trapista
* 50 g parmezana
* pola veze peršuna
Operite i prepolovite patlidžan. Izdubite sredinu i polovine složite u pleh koji ste obložili pek-papirom. Premažite uljem i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Dok se peku, izdinstajte meso u tiganju na malo ulja. Kada tečnost ispari, dodajte naseckani luk i kuvajte dok luk ne omekša, zatim dodajte usitnjeni beli luk i malo prodinstajte. Smesi dodajte izdubljeni deo plavog patlidžana pa nastavite da kuvate još desetak minuta mešajući povremeno. Zalijte paradajzom, dodajte so, biber, tost iseckan na manje komade i kuvajte dok tečnost ne ispari. Smesom punite patlidžan i po vrhu pospite narendani trapist i parmezan. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pred kraj izvadite iz rerne, pospite seckanim peršunom i vratite još jednom u pećnicu.
Novosti
Нема коментара