Jeftin i dekorativan: Kremasti kolač od kakoa i mleka
Foto: Shutterstock |
Sastojci:
Za koru:
2 jaja,
2 kašike brašna,
1 kašika kakaa,
pola praška za pecivo,
2 kašike ulja,
2 kašike mleka + malo za prelivanje
Za fil:
1 l mleka,
4 kašike gustina,
6 kašika šećera,
2 vanilina šećera,
malo ekstrakta vanile,
2 kašike kakaa,
lešnici za ukras;
Kalup prečnika 24 cm
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, u posudu sa žumancima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte ulje, brašno, kakao, mleko, i prašak za pecivo i sve pomešajte. Belanca umutite u čvrst šne i sve sjedinite.
Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.
Dok se kora peče pripremite fil. Podelite mleko na dva jednaka dela u dve posude. U obe posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao.
Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.
Na koru naizmenično sipajte beli i braon fil dok je potrošite smesnu.
Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je!
Prijatno!
Izvor: Youtube Kuhinja Sabi
Нема коментара