Breaking News

Mališani ga obožavaju: Recept za domaći kašasti sok od kruške

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

5kg krušaka (zrelih, ali ne prezrelih)

500 – 600gr šećera

1 ceo limun

Priprema:

Prvo operite voće, a zatim oljuštite. Isecite kruške na kockice i stavite ih u dublju šerpu.

Dodajte 1,5 litara vode i stavite na tišu vatru da se kuvaju.

Kuvajte kruške dok ne omekšaju, a zatim ih izmiksajte u blenderu. Ukoliko nemate blender, možete ih izgnječiti i kao za pire.

Dobijenu masu pomešajte sa šećerom, čija količina zavisi od toga koliko su same kruške slatke. U principu je najbolje da dodate pola kilograma šećera odmah, pa kasnije i preostalih 100 grama ukoliko ima potrebe.

Malo promešajte smesu, pa u nju nacedite limun.

Vratite na tihu vatru i ostavite da se kuva još par minuta ( oko 5 minuta je sasvim dovoljno ).

Ovako pripremljen domaći gusti kašasti sok od krušaka sipajte u pripremljene flaše odmah, a zatim ih povežite prvo celofanom, pa zatvorite poklopcem. Prekrijte ih ćebetom i ostavite da se same postepeno hlade. Tek kada se flaše potpuno ohlade odložite ih na tamno i hladno mesto.

Izvor: receptizasvakog.com

Нема коментара

ranktrackr.net