Po receptu Džejmi Olivera: Brza lisnata pita sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu
Foto: Shutterstock |
Ukusan ručak ili večera spremni su za samo 30 minuta.
Sastojci:
pileće belo meso 400-500g
praziluk po ukusu
pečurke 400g
lisnato testo
kašika brašna
so, biber, suvi začin
senf
maslinovo ulje
pavlaka za kuvanje
Priprema:
Piletinu iseći na listiće, posoliti, pobiberiti i propržiti na maslinovom ulju. Dodati praziluk, isečen na kolutove i pečurke isečene na listiće. Dinstati sve zajedno. Zatim dodajte kašiku brašna, kašiku senfa, malo pavlake za kuvanje i čašu vode u kojoj ste razmutili malo suvog začina. Sve lepo promešajte i ostavite da se malo ukrčka. Na kraju sve prekrijte slojem lisnatog testa. Lisnato testo po želji možete premazati umućenim jajetom ili mlekom.
Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Stvar ukusa
Нема коментара