Breaking News

Specijalitet sa juga Srbije: Kuvani sok od paradajza po receptu leskovačkih domaćica!

Foto: Shutterstock

Jedan od najomiljenijih je sok od paradajza, a niko ga ne kuva bolje nego Južnjaci.



Sastojci:



oko 6 kg paradajza (pre čišćenja)

2 kašike soli

4 kašike šećera

crni luk i ljute papričice

celer po ukusu

Priprema:



Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade.


Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.


Procediti u specijalnoj cediljki.


Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.



Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.


Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.



Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.


Uživajte u zimskim danima sa čašom domaćeg soka od paradajza!

Autor: juznasrbija.info

Нема коментара

ranktrackr.net