Breaking News

DAVIDOV GRAD – ZAŠTO JE OVAJ DREVNI GRAD TOLIKO KONTROVERZAN?

pixabay.com

Davidov grad je osnovan negde u 3. milenijumu pre nove ere. Arheološki se kaže da je originalni grad David ležao na malom komadu zemlje ne većem od 12 hektara.

Ovo se može osporiti jer arheologija nije u stanju da otkrije svaku zgradu iz prošlosti. Ova navedena veličina deo je kontroverzi oko ovog grada.

Podrazumeva se da sve što je povezano s Biblijom ima previse kontroverzi. Deo istraživača se protivi identifikaciji artefakta i odbijaju da ga povežu sa vladavinom Davida ili kralja Solomona.

Biblija kaže da je David otišao do tvrđave iz svoje palate. Ove reči ukazuju na to da je Davidovo uporište moglo biti severno od grada Davida.

Deo kontroverzi oko arheološkog grada proizilazi iz činjenice da su iskopavanja provalila u kuće i imovinu arapskih stanovnika u dolini Kidron u selu Silvan.

Dobro je poznata činjenica da su muslimani u srednjovekovnim vremenima gradili preko ključnih hrišćanskih i biblijskih mesta kako bi sakrili istoriju tog područja. To izaziva mnogo problema pri iskopavanju ovog grada.

Vojni značaj grada

Нема коментара

ranktrackr.net