Kupus sa pilećim krilcima
Foto: Profimedia |
Potrebni sastojci: pileće meso - 8 krilaca; 1 glavica luka; 1 velika glavica kupusa; 2 šargarepe; 2 paradajza + 1 kašika paradajz pirea; 1 kašičica aleve paprike; 1 ravna kašičica kumina; 1 kašika čubra; ulje; so; biber.
Način pripreme
Očišćen kupus isecite na sitno. Zagrejte ulje u šerpi i zapržite iseckani luk.
Dodajte alevu papriku, mešajte da se zaprži i sipajte prethodno isečene šargarepe, paradajz, a nakon njih i kupus. Poklopite šerpu i ostavite da se izdinsta dok kupus ne omekša. S vremena na vreme promešajte. Na kraju dodajte preostale začine.
U podmazanu posudu za pečenje poređajte pileća krilca. Odozgo rasporedite kupus i stavite da se ispeče dok ne bude gotovo.
bonapeti
Нема коментара