Breaking News

11 NEVEROVATNIH CITATA NIKOLE TESLE KOJE MORATE DA PROČITATE!

 Pixabay

Nikola Tesla je bio vrhunski naučnik, genije koji je možda rođen u pogrešnom veku, briljantan um neuporediv sa ostalim. Njegov rad, ideje i pronalasci su jedni od glavnih razloga postojanja današnje tehnologije.

Da Tesla nije postojao, mi bismo i dalje tražili odgovore koje je Tesla odgovorio u svom životu. Teslini pronalasci su daleko prevazišli električnu energiju.

Napravio je revolucionarna otkrića kao što su bežične radio komunikacije, turbinski motori, helikopteri, fluorescentna i neonska svetla, torpeda i rendgen.

Do njegove smrti Tesla je imao oko 700 patenata širom sveta. Tesla je bio genije, a njegovi pronalasci i ideje nisu imali granice. Pre više od stotinu godina, tokom prve decenije dvadesetog veka, Tesla je podneo zahtev za patentiranje posebnog aviona, koji je on nazvao “prvi leteći tanjir na svetu”.

U ovom članku donosimo vam neke od omiljenih citata velikog Nikole Tesle.

1 – Dan kada nauka počne da proučava nefizičke fenomene, ona će ostvariti više napretka u jednoj deceniji nego u svim prethodnim vekovima svog postojanja.

2 – U februaru 1892. Tesla je rekao: U svemiru ima energije. Da li je ova energija statična ili kinetička? Ako su statične, naše nade su uzaludne; ako je kinetička – i to mi znamo da jeste – onda je samo pitanje vremena kada će ljudi uspeti da prikače svoju mašineriju na kolo prirode.


3 – Ova planeta, sa svom svojom užasnom ogromnošću, je za električne struje praktično ne više od male metalne kugle  (prenos električne energije bez žica).

4 – U dvadeset prvom veku robot će zauzeti mesto kao što je robovski rad zauzeo u drevnoj civilizaciji.

5 – Naša čula nam omogućavaju da opažamo samo jedan mali deo spoljašnjeg sveta. Prenos električne energije bez žica kao sredstvo za unapređenje mira u električnom svetu i inženjera.


6 – Nije me briga što su mi ukrali ideju… Briga me da oni nemaju svoje.

7 – Život je bio I ostaće jednačina potpuno nerešiva, ali sadrži određene poznate faktore. Mašina za okončanje rata, Liberti, februar 1937.

9 – Tri moguća rešenja velikog problema povećanja ljudske energije su odgovorena sa tri reči: hrana, mir, rad. Problem povećanja ljudske energije, u časopisu Illustrated Centuri (jun 1900.)

10 – Svako živo biće je motor usmeren na kolo svemira. Iako je naizgled pogođena samo svojim neposrednim okruženjem, sfera spoljnog uticaja se proteže do beskonačne udaljenosti. (Da li je rat izazvao italijanski talas) New York American, 7. februar 1915.

11 – Paradoksalno je, ali istinito, reći, da što više znamo postajemo sve više u neznanju u apsolutnom smislu, jer tek kroz prosvetljenje postajemo svesni svojih ograničenja. Upravo jedan od najzanimljivijih rezultata intelektualne evolucije je kontinuirano otvaranje novih i većih perspektiva. Čudesni svet koji se stvara električnom energijom, 9. septembar 1915

Svettajni

Нема коментара

ranktrackr.net