Breaking News

200 zaraženih na kruzeru: Posada u zaštitnim odelima vakciniše putnike!

pixabay.com

Gotovo 200 putnika na jednom od najvećih svetskih putničkih brodova ima opaku zarazu, zbog koje pate od dijareje, povraćanja i bolova i grčeva u stomaku.

Brod "Ovacija mora" (Ovation of the Seas), na kom se nalazi više od 5.800 putnika, posle dve nedelje plovidbe stigao je u Tasmaniju. Prizori koji su mogli da se vide, iznenadili su mnoge.

Članovi posade obučeni u zaštitna odela s maskama preko lica obilaze brod i vakcinišu putnike ovog velikog broda.

"Nalazim se ovde, oko mene su kabine s ljudima koji imaju probavne probleme. Rade sve kako bi sprečili širenje bolesti. Čuo sam ih noćas dok su špricali oko moje kabine", čuje se na snimku koji se pojavio na internetu.

Ovakava zaraza nije neuobičajena


Portparol kompanije u čijem je vlasništvu brod, rekao je da su svim gostima pogođenima probavnim smetnjama omogućili potrebne lekove koje su izdali lekari.

"Nadamo se da će svi naši gosti biti dobro. U međuvremenu, preduzimamo korake poput intenzivnih sanitarnih postupaka kako bismo smanjili rizik od daljih problema", rekoa je.

Dodao je i da će brod biti "potpuno čist" kada stigne u sledeću luku, odnosno u Sidnej gde treba da se ukrcaju novi putnici.


"Nije neuobičajeno da se na ovakvim prodovima pojavi gastroenteritis, to je sasvim normalno, baš kao i među ostalom populacijom", rekao je portparol.

Od kada je brod isplovio pre 14 dana zabeleženo je 195 slučajeva gastroenteritisa.


Kurir


Нема коментара

ranktrackr.net