Breaking News

Crno-beli kolač

Shutterstock


Potrebno je: Pakovanje rozen kora za tortu (500 g), Krem od maka: 450 ml mleka, 150 g šećera, 120 g maslaca, 200 g mlevenog maka, 90 g mlevenog keksa. Žuti krem: 20 g pudinga od kokosa (pola kesice), tri kašike šećera, 200 ml mleka, dva žumanceta, 100 ml slatke pavlake.Glazura: 100 g čokolade za kuvanje, 30 g maslaca.
Prašak za puding, žumanca i šećer razmutite u malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa pa dodajte razmućeni puding, sve vreme mešajući. Ohladite, povremeno promešajte da se ne uhvati kožica. Ohlađen puding promešajte još malo mikserom. Umutite šlag od slatke pavlake i dodajte u puding. Sve zajedno mutite da dobijete glatku smesu.

Krem od maka: Prokuvajte mleko sa šećerom i maslacom. U ključalo mleko dodajte mleveni mak i mleveni keks. Kuvajte oko dva do tri minuta. Na prve tri kore sipajte vruć krem od maka, a četvrtu koru namažite žutom kremom. Zatim, opet tri kore namažite kremom od maka i odozgo stavite poslednju koru. Kolač pritisnite težim poslužavnikom na koji ste dodali dva kilograma šećera. Ostavite da prenoći. Prelijte kolač glazurom od čokolade i maslaca otopljenih na pari. 
Novosti
ranktrackr.net