Breaking News

Erdogan: Izrael ubija decu; Netanijahu: Neću da ga slušam

EPA-EFE

On je dodao da će se boriti svim sredstvima protiv priznanja SAD da je Jerusalim glavni grad jevrejske države.
"Palestina je nevina žrtva, a što se tiče Izraela to je teroristička država, da teroristička", rekao je Erdogan, dodavši: "Nećemo prepustiti Jerusalim na milost države koja ubija decu".
Na to je reagovao premijer Izraela Benjamin Netanijahu, koji je optužio predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da bombarduje Kurde i pomaže teroristima, prenela je agencija AFP nakon Netanjahuovog razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu. 

"Ne moram da slušam lekcije o moralu od lidera koji bombarduje kurdska sela u Turskoj, zatvara novinare i pomaže Iranu da izbegne međunarodne sankcije i pomaže teroristima, posebno u Gazi", rekao je Netanijahu, odgovarajući na pitanje o Erdoganovoj današnjoj izjavi da je Izrael teroristička država koja ubija decu. 

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati Netanijahu je naglasio da Izrael ne može imati drugi glavni grad osim Jerusalima i da su pokušaji da se prekine ta "milenijumska veza" apsurdni. 

Zato je priznanje Donalda Trampa da je Jerusalim glavni grad Izraela "tako važno", ocenio je izraelski premijer.
beta

Нема коментара

ranktrackr.net