Breaking News

Fina pogača sa mlekom: Korica krcka, unutrašnjost mirisna i meka!

Foto: Bakina kuhinja


Jako je dekorativnog izgleda, pogodna za razne prilike. Mekana, mirisna i lisnata iznutra, hrskava spolja, prosto se topi u ustima. Ova pogača vas neće zadovoljiti samo svojim ukusom nego će biti i predivan ukras vašeg stola.

Sastojci:  300 ml mleka, 1 kašika šećera,  500-600 g brašna, 100 g margarina sa mlekom, so, ulje,  20 g kvasca, 2 jaja, 1 žumance,  semenke,  krupna so

Uputstvo:  Kvasac rastvoriti u malo mlakog mleka, dodati kašiku šećera, jaja, ulje, ostatak mleka, brašno, so i zamesiti glatko srednje tvrdo testo.

Ostaviti da poraste oko 30 minuta.

Razviti ga na stolu i podeliti na dva dela. Prvi deo razviti što tanje u veliki pravougaonik.

Premazati tanko margarinom. Razviti i drugi deo testa i takođe namazati margarinom i staviti preko prve. Uviti u veliki rolat. Oštrim nožem rolat poseći na pola po dužini i uviti u pletenicu. Okrugli pleh obložiti pek papirom i staviti pogaču u pleh i ostaviti da poraste.

Premazati žumancetom i posuti semenkama i krupnom solju.

Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Pogača je tako meka i mirisna spolja, a hrskava unutra,

Prijatno!
Bakina kuhinja
ranktrackr.net