Breaking News

NEOBIČI RUSKI LEKOVI: Od otrova do šungita

Thinkstock

ČAGA - gljiva koja raste na brezi. Posebno je delotvorna u lečenju kancera, raznih tumora i za ublažavanje tegoba prilikom hemoterapije. Gljivi je potrebno 50 godina da na drvetu domaćinu dostigne potrebnu veličinu i maksimum svojih moći.
PČELINjI OTROV - izuzetno je delotvoran kod reumatskih bolova i bolova u zglobovima, posebno kičme. Ima izrazita antiinflamatorna, antipireutska, analgetska i baktericidna dejstva. Podstiče cirkulaciju i razmenu materija. Ne smeju da ga koriste osobe alergične na pčelinji otrov.
ŠUNGIT - mineral čiji se jedini poznati rudnik nalazi na teritoriji Rusije, u Kareliji, u blizini mesta gde je Petar Veliki 1719. godine izgradio banju marcijalne vode. Najjači i najefikasniji je antioksidans. Deluje i protiv 50 vrsta bolesti lokomotornog aparata: artritisa, artroze, gihta...
MUMIO - smolasta tvorevina mineralnog i životinjskog porekla koja se pronalazi na planini Altaj u Rusiji, ali i na Himalajima i okolnim planinama. Potvrđeno je da je najjači poznati biostimulans i da izuzetno ubrzava regeneraciju svih ćelija. Dugo se verovalo da je ova smola zapravo stvrdnuti i tokom vremena „prerađeni” izmet slepih miševa ili, pak, mumificiran vosak i med divljih pčela.
PETROLEJ (GAS) - upotrebljava se odavno u narodnoj medicini kao dezinfekciono sredstvo sa moćima da “obuzda” razne upale, uništava mikroorganizme i gljivice. Poslednjih godina znatno raste upotreba petroleja u lečenju bolesti: poboljšava delovanje u organizmu limfe, širi krvne sudove, poboljšava hranjenje svih tkiva. Lečenje petrolejom zabranjeno je osobama sklonim raznim alergijama, kod gastrointestinalnih problema, onkoloških bolesti, bolesti očiju i psihičkih problema. Tokom lečenja strogo je zabranjeno pušenje i konzumiranje alkohola, ali i jake kafe i čaja.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net