Breaking News

Ružino ulje za ujednačen ten i gipku, zategnu kožu



Kao neko ko je isprobao na svojoj koži, preporučujrm ulje ruže koje daje sjajne rezultate na koži lica za svega mesec dana. Takođe, postoji širok spektar primene ove čarobne biljke.

RUŽA, kraljica među cvećem, čiji je miris opčinjavao žene širom sveta još od doba Kleopatre, uprkos trnju ima blistavu istoriju.


U drevnoj Indiji ružina vodica je korišćena za posebne religijske rituale, a u antičkoj Grčkoj i na Istoku pojačavala je ukus egzotičnih deserta, naročito baklave.

Cenjena je u kozmetici, gde se obilato koristi za negu kože.

Ružino ulje ne samo da je dragoceno, već i veoma skupo. U zavisnosti od vrste i predela u kojem su ruže rasle, cena se kreće od 3000-8000 evra po kilogramu! Preciznije, potrebne su četiri tone latica da bi se napravio samo jedan kilogram ulja.

Na cenu utiče i to što se u ulju nalazi nekoliko stotina važnih sastojaka. Naime, latice sadrže esencijalna ulja, ali i dragocene lipide koji koži obezbeđuju vlažnost, zato je ružino ulje idealno za crvenu i iziritiranu kožu.

RUŽINO ULjE* Obnavljanje kože: Esencija ruže sadrži visok nivo vitamina C, za koji je poznato da izbeljuje kožu i suzbija posledice poremećaja u pigmentaciji.
Ružino ulje ima terapeutsko dejstvo i koristite ga da biste smanjili pa i uklonili tragove koje ostavljaju bubuljice i akne.
* Aromaterapija: Ovo ulje smiruje nerve i otklanja uznemirenost. Malo ulja ubacite u ulje za masažu ili mleko koje koristite posle tuširanja. Mirisni trag koji bude ostao na koži delovaće kao blagi antidepresiv.
Ono koje se pravi od semenki divlje ruže veoma je bogato trans-retinolskim kiselinama.

Ova kiselina važna je za proizvodnju kolagena u koži, dok visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina može da učini da se ožiljci na koži brže zaleče.

Ruža deluje antiseptično, smiruje kožu, koristi se u industriji parfema, za pravljenje vodica za ispiranje usta, ima je u proizvodima za negu kose, u osveživačima prostorija… Čim se pojave prve sitne bore, ružino ulje ili ružinu vodicu koristite da biste sprečili isušivanje kože i gubitak elastičnosti.

RUŽINA VODICA

Vodica odgovara svim tipovima kože, a naročito se preporučuje za hidrataciju suve. Dobra je za čišćenje, zatim za smanjenje pora i ublažavanje znakova starenja. Kada je koža iziritirana posle brijanja, možete da je koristite kao “aftršejv” sredstvo za smirivanje iziritirane kože. Kada je kupujete, obratite pažnju na ime proizvođača. Ako je proizvedena po tradicionalnoj metodi, bez aditiva, savršena je. Naravno, možete i sami da je napravite, tako što ćete latice staviti u vodu i činiju držati na suncu nekoliko dana. Ipak, ovako pripremljena vodica ne traje dugo, jer u nju lako dospevaju bakterije.

* Da biste dobili sredstvo za čišćenje lica pomešajte 250 ml ružine vode, dve kašičice glicerina i nekoliko kapi esencijalnog ulja ruže. Redovnom upotrebom smanjićete bore.

* Ako nanesete ružinu vodicu na lice i vrat pre šminkanja, šminka će duže trajati a koža imati prirodan sjaj. Vodicu koristite i za skidanje šminke.

* Njome možete da ispirate kosu. Na svaku šolju vode dodajte 2 kašike vodice i time ispirajte kosu.

* Za slatke snove, na svakih pola šolje vode dodajte 3 kašike ružine vodice. Sadržaj ubacite u bočicu sa raspršivačem i time, pre odlaska na spavanje, naprskajte posteljinu.

* Kada putujete tokom vrelog dana, ponesite ružinu vodicu i naprskajte je po delovima kože koji su izloženi suncu i to na svakih sat vremena. Tako ćete sprečiti nastanak opekotina od sunca.
Osim toga, poslužiće i kao dezinfekciono sredstvo, jer je ustanovljeno da može da uništi nekolicinu bakterija koje doprinose raznim poremećajima na koži.

* Redovnom upotrebom ružine vodice smanjićete tamne krugove oko očiju, ukloniti tragove umora i podmladiti taj deo kože. Uveče natopite vodicom pamučne tufere, stavite ih na oči i nastojte da mirujete. A oči će izgledati svežije.

* Losion za negu ruke napravite tako što ćete pomešati 3 kašike ružine vodice, 3 kašike glicerina, 3 kašike alkohola, po kašiku jabukovog sirćeta i soka od limuna i pomorandže. Sve dobro promućkajte u boci i koristite za negu kože ruku.

* Sredstvo za zatezanje kože napravite tako što će te pomešati 2 kašike maslinovog ulja sa jednakom količinom ružine vodice i glicerina. Smesu nanesite na celo lice i držite izvesno vreme.

PROLEĆNE LATICE
Vodica za usta: Pomešajte 100 ml vinskog sirćeta i oko 250 grama sveže ubranih mirisnih latica ruže.
Nekoliko minuta ih mešajte, prekrijete i ostavite da odstoje dva dana na toplom mestu. Potom mešavinu razblažite tako što ćete 1 kašiku pomešati sa 2 dl vode. Tečnost koristite za ispiranje usta.* Maska za lice:
Ubacite 8 latica u 3-4 kašike vode i ostavite da odstoji 2-3 sata. Potom zdrobite latice u vodi i dodajte 3 kašike meda. Dobro promešajte i masku nanesite na lice i vrat. Držite 15-30 minuta, pa isperite hladnom vodom. Maska će umiriti kožu lica i ona će postati izrazito mekana.

* Kupka: Ako u kadu ubacite ružine latice i u ovoj kupki ostanete barem 20 minuta, ne samo da ćete se opustiti, već će vam koža celog tela posle toga biti veoma glatka.

Нема коментара

ranktrackr.net