Posna rum torta
Rum je alkoholno piće dobijeno destilacijom fermentisanog soka šećerne trske i melase kao proizvoda prerade šećera. Proizvode se tri tipa ruma: ekstra star, stari zlatni i svetli suvi, a najkvalitetniji su oni kubanskog porekla. Umesto pravog ruma, koji ima visok procenat alkohola, možete koristiti aromu ruma.
Sastojci
Kora:
500 g
šećera
1/2 kašičice
sode bikarbone
100 ml
ulja
450 ml
mineralne vode
rendana kora jednog limuna
350 g
brašna
1 kašika
kakaa
100 g
mlevenih badema
Fil:
100 ml
ruma
100 ml
vode
250 g
šećera
250 g
mlevenih oraha
Priprema
Umutiti sastojke za koru i ispeći tri kore u rerni zagrejanoj na 180*C. Ušpinovati šećer sa vodom, dodati rum i mlevene orahe i promešati fil. Filovati kore ohlađenim filom i šećerom u prahu dekorisati tortu.
http://www.kuhinjica.rs/
Нема коментара