•so | prstohvat
Uputstvo za pripremu:
- Uključiti aparat za vafle.
- U posudu za mešenje prosejati belo meko brašno, dodati prosejano integralno i ražano, s tim da iz sita izručite i mekinje koje ostanu. Dodati prstohvat soli, šećer, sodu bikarbonu (ili jednu kašičicu praška za pecivo) i sve izmešati.
- U brašnu napraviti udubljenje. Dodati 2 cela jajeta, mleko, ulje, seckane šljive (ukoliko imate zaledjene, odledite ih i iseckajte), 1 kašiku ruma i 1 kašičicu vanil šećera. Lagano izmešati žicom za mućenje ako vas mrzi da uključujete mikser za 30 sekundi posla. Smesa treba da se lepo ujednači.
- Peći vafle kako ih već pečete, ja sačekam da se uključi zeleno svetlo pa još desetak sekundi jer volim kad su reš pečeni.
- Posluživanje: Pospite ih prah šećerom i vanilom, ili ih zaronite u džem i uživajte, uz kafu, čaj, mleko...
- Izvor:žena
|
Нема коментара