„Hleb“ od povrća

…2 veća crna luka, narendana, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1-2 kašike tamari soja sosa (ili šojua), 1/2 šolje vode, 1 šolja mlevenog lanenog semena, 1 šolja mlevenog suncokretovog semena, 1/2 kašičice himalajske soli.
Priprema
Pomešajte povrće, maslinovo uje, vodu i tamari. Dodajte semenke i sve dobro izmešajte. Sipajte masu u tankom sloju na pleh (plehove). Dehidrirajte na 62 stepena 1 sat, zatim smanjite temperaturu na 45 stepeni i nastavite da dehidrirate još 6-8 sati.
Ako niste ljubitelj crnog luka, smanjite mu količinu, a povećajte količinu tikvica.
Pomešajte povrće, maslinovo uje, vodu i tamari. Dodajte semenke i sve dobro izmešajte. Sipajte masu u tankom sloju na pleh (plehove). Dehidrirajte na 62 stepena 1 sat, zatim smanjite temperaturu na 45 stepeni i nastavite da dehidrirate još 6-8 sati.
Ako niste ljubitelj crnog luka, smanjite mu količinu, a povećajte količinu tikvica.
(Izvor: zdravahrana.com)
Нема коментара