Kolač sa limunom
Još jedan od bisera iz Andaluzije. Perfektan kolač za početnike koji bi da se oprobaju sa pravljenjem slatkih zalogaja. Mere su takođe jednostavne i sve su izražene u čašama od kiselog mleka, tako da čak i ako nemate vagu u kuhinji možete da napravite ovaj kolač.
Sastojci
1 čaša kiselog mleka
1 (ista ta čaša) maslinovog ulja, nekog koje ima laganiji ukus i aromu
2 čaše šećera
3 čaše brašna
sok od jednog limuna
rendana kora od jednog limuna
3 jaja
1 kesica praška za pecivo
Način pripreme
U jednu posudu sipati sve „vlažne sastojke“ (kiselo mleko, jaja, sok od limuna, maslinovo ulje i koru od limuna), dodati šećer i dobro umutiti. U drugoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo, pa to dodati u dobijenu masu i dobro umutiti.
Pleh obložiti papirom za pečenje i nasuti dobijeno testo. Peći na temperturi od 180 stepeni C sve dok kolač ne dobije zlatnožutu boju ili dok ne prođe čačkalica test (ubosti čačkalicom kolač i ako čačkalica izađe suva – kolač je gotov). Ostaviti da se ohladi.
Može da se služi posut šećerom u prahu ili nekom marmeladom.
izvor:wine styie
Нема коментара