Jagnjetina na andaluzijski način
Jagnjetina na andaluzijski način nije naravno pravi prevod imena ovog jela, ali ja svakako nisam lingvista, a španski ne govorim pa otud ova prečica. Bilo kako bilo, recept i slika su tu, a pravi se zaista lako.
1kg jagnjetine (bez koske) isečene na sitne komade 2×2 cm
100 g slanine isečene na male komade
1 zreo paradajz (isečen na kriške)
1 glavica luka (isečen na rebarca)
1 sveža zelena paprika (sitno isečena)
1 glavica belog luka (očišćenog, a svaki čen zgnječiti nožem)
2 kašike svežeg peršuna (sitno seckanog)
1 kašičica sveže mente (sitno seckane)
2 lista lovora
2 dl belog vina
so i biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike
½ kašičice mlevenog karanfilića
2 kašike prezli
Način pripreme
Staviti sve sastojke u šerpu odgovarajuće veličine, dobro promešati i preliti belim vinom. Dodati i vode onoliko koliko je potrebno da sve bude u tečnosti. Kuvati na umerenoj vatri dok ne provri a onda utišati vatru da se kuva sve dok meso ne bude kuvano (barem 1 h). Po potrebi dolivati vodu da bi se nadoknadila tečnost koja je isparila. Na kraju dodati prezle da bi jelo dobilo na gustini i kuvati još nekoliko minuta.
Služiti toplo uz krompire, pirinač ili palentu.
izvor: wine styie
izvor: wine styie
Нема коментара