Lazanje s pečurkama
Sastojci:
1 pakovanje testa za lazanje
400 g šampinjona
250 g mesnate slanine
1 l mleka
350 g kačkavalja
50 g putera
3 pune kašike brašna
muskatni oraščić
mešavina začina
1 pakovanje testa za lazanje
400 g šampinjona
250 g mesnate slanine
1 l mleka
350 g kačkavalja
50 g putera
3 pune kašike brašna
muskatni oraščić
mešavina začina
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, mesnatu slaninu na štapiće.
2. U teflonskom tiganju kratko propržiti slaninu, a potom je ocediti od suvišne masnoće i ostaviti na toplom. Na masnoći od slanine propržiti šampinjone, te i njih ocediti od suvišne masnoće.
3. U šerpi srednje veličine rastopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivato mlako mleko neprekidno mešajući žicom, te kuvati na umerenoj tempreraturi dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu.
4. Manju tepsiju nauljiti i u nju rasporedti listove testa za lazanje, preliti ih s malo bešamel sosa, posuti s malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja, pa preliti sosom. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti korama, preliti ih ostatkom sosa i posuti sirom.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °S sve dok sir ne porumeni i kore omekšaju.
1. Šampinjone iseći na listove, mesnatu slaninu na štapiće.
2. U teflonskom tiganju kratko propržiti slaninu, a potom je ocediti od suvišne masnoće i ostaviti na toplom. Na masnoći od slanine propržiti šampinjone, te i njih ocediti od suvišne masnoće.
3. U šerpi srednje veličine rastopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivato mlako mleko neprekidno mešajući žicom, te kuvati na umerenoj tempreraturi dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu.
4. Manju tepsiju nauljiti i u nju rasporedti listove testa za lazanje, preliti ih s malo bešamel sosa, posuti s malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja, pa preliti sosom. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti korama, preliti ih ostatkom sosa i posuti sirom.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °S sve dok sir ne porumeni i kore omekšaju.
Savet: Ako lazanje porumene a testo još uvek bude žilavo, prekrijte ga folijom i dopecite
Izvor:http://www.lepotaizdravlje.rs/
Нема коментара