KRUŠKA U VINU
S obzirom na to koliko su kruške danas skupe, ovaj desert se može smatrati luksuznim. Ali ljubitelji krušaka će sigurno radije spremiti ovu poslasticu nego neku tortu. Stvarno je fina stvar! Probajte!
Potrebni sastojci:
8 kruški, 400 ml crvenog vina, 150 g smeđeg šećera, 2 kašike gustina, cimet, 50 g badema (usitnjenog), 50 g suvog grožđa,150 ml slatke pavlake
Priprema:
Kruške oljuštiti tako da ostane peteljka, a donji deo odseći toliko da kruške mogu stajati. U odgovarajuću posudu uliti vino, dodati malo vode, šećer i cimet. Kada tečnost proključa staviti kruške i kuvati 10-ak minuta. Izvaditi kruške, dodati suvo grožđe i gustin koji se prethodno razmuti u malo vode. Kuvati dok se sos ne zgusne. Slatkuž pavlaku umutiti u čvrstu penu. Servirati slatku pavlaku, poređati kuvane kruške, preliti sosom i posuti usitnjeni
bademom.
Izvor:http://zena.blic.rs/
Нема коментара