Medaljoni na brusketama s limunom
Potrebno (za 4 osobe):
600 g svinjetine
50 sušenog paradajza
50 g crnih maslina bez košpica
peršun
, 2 fileta konzerviranih inćuna
, česan bijelog luka
8 kriški hljeba
, limun
maslinovo ulje
so i biber
Priprema: krupnije narezati paradajz i masline, dodati kapare, isjeckane peršun i inćune; dobro promiješati. Meso isjeći na deblje kriške, te oštrim nožem rasjeći nekoliko manjih džepova i puniti ih dobivenom mješavinom. Napraviti četiri ražnjića, pazeći da se otvore. Posoliti, pobiberiti, premazati uljem i peći na zagrijanoj tavi 3-4 minute sa svake strane, prekrivene aluminijskom folijom. Prepeći hljeb i premazati ga izribanom koricom limuna i bijelim lukom, te servirati s ražnjićima.
izvor:http://www.gracija.ba/
izvor:http://www.gracija.ba/
Нема коментара