Breaking News

Medaljoni na brusketama s limunom

Potrebno (za 4 osobe):

 600 g svinjetine
 50 sušenog paradajza
 50 g crnih maslina bez košpica
 peršun
, 2 fileta konzerviranih inćuna
, česan bijelog luka
 8 kriški hljeba
, limun
 maslinovo ulje
 so i biber
Priprema: krupnije narezati paradajz i masline, dodati kapare, isjeckane peršun i inćune; dobro promiješati. Meso isjeći na deblje kriške, te oštrim nožem rasjeći nekoliko manjih džepova i puniti ih dobivenom mješavinom. Napraviti četiri ražnjića, pazeći da se otvore. Posoliti, pobiberiti, premazati uljem i peći na zagrijanoj tavi 3-4 minute sa svake strane, prekrivene aluminijskom folijom. Prepeći hljeb i premazati ga izribanom koricom limuna i bijelim lukom, te servirati s ražnjićima.

izvor:http://www.gracija.ba/

Нема коментара

ranktrackr.net