Pastrmka na salati od celera
Za pripremu ovog jela pokušajte da nabavite svežu pastrmku koja je neuporedivo ukusnija i lakša za filetiranje od zamrznute.
Sastojci:
4 veće pastrmke po 300 g
2 kašike seckanog lista celera
5 čenova belog luka
2 limuna
1 dl maslinovog ulja
mešavina začina
Za preliv:
1 veliki beli krompir
2 žumanceta
1 kašika soka od limuna
1 kašika jabukovog sirćeta
0,5 dl ulja, so
1 kašičica senfa
2 kašike soka od limuna
4 veće pastrmke po 300 g
2 kašike seckanog lista celera
5 čenova belog luka
2 limuna
1 dl maslinovog ulja
mešavina začina
Za preliv:
1 veliki beli krompir
2 žumanceta
1 kašika soka od limuna
1 kašika jabukovog sirćeta
0,5 dl ulja, so
1 kašičica senfa
2 kašike soka od limuna
Priprema:
1. Pastrmku očistite i operite a zatim je posolite po ukusu.
2. Sjedinite sok od 1/2 limuna, maslinovo ulje, sitno seckani list celera i beli luk. Dodajte začine po ukusu i promešajte. Pripremljenom smesom napunite unutrašnjost pastrmke.
3. Preostali limun isecite na kolutove i rasporedite unutar utrobe pastrmke. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poslažite ribu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
4. Krompir zajedno sa ljuskom obarite, a potom ogulite i izmiksajte u blenderu. Dodajte žumanca, sok od limuna, senf, jabukovo sirće, ulje i začine po ukusu pa miksajte još 1 min. da bi se smese ujednačile.
5. Pečene pastrmke ostavite da se prohlade, a zatim ih isfiletirajte prema uputstvu sa slike. Najpre ogulite kožicu ribe, potom odsecite rep, te odvojte gornji deo fileta. Izvadite središnju kost a donji deo fileta takođe očistite od kožice.
1. Pastrmku očistite i operite a zatim je posolite po ukusu.
2. Sjedinite sok od 1/2 limuna, maslinovo ulje, sitno seckani list celera i beli luk. Dodajte začine po ukusu i promešajte. Pripremljenom smesom napunite unutrašnjost pastrmke.
3. Preostali limun isecite na kolutove i rasporedite unutar utrobe pastrmke. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poslažite ribu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
4. Krompir zajedno sa ljuskom obarite, a potom ogulite i izmiksajte u blenderu. Dodajte žumanca, sok od limuna, senf, jabukovo sirće, ulje i začine po ukusu pa miksajte još 1 min. da bi se smese ujednačile.
5. Pečene pastrmke ostavite da se prohlade, a zatim ih isfiletirajte prema uputstvu sa slike. Najpre ogulite kožicu ribe, potom odsecite rep, te odvojte gornji deo fileta. Izvadite središnju kost a donji deo fileta takođe očistite od kožice.
Ukusno i zdravo
Нема коментара