Breaking News

Pikantna govedina



Sastojci:Količina:
govedina od plecke1,5 kg
mladi luk60 g
sargarepa3
crno vino8 dl
vinsko sirce1,20 dl
mesnata slanina300 g
maslinovo ulje3 kasike
beli lik2 cena
mleveni biber
pola pomorandze
klincica2
persun,majcina dusica,ruzmarin,lovorov list
zelene masline(ako ih volite)

Uputstvo za pripremu:

  • Meso isperite pod mlazom vode, osušite i isecite na veće komade
  • Očišćeni mladi luk isecite na četvrtine, a očišćenu šargarepu isecite na kockice. U prikladnu staklenu posudu stavite sve isečene sastojke zajedno sa začinskim biljem, lovorom i klinčićima. Sve pospite biberom i zalijte vinom i sirćetom. Posudu pokrijte folijom i ostavite je preko noći u frižideru.
  • Sladeći dan iz marinade izvadite meso. Dobro ga osušite pomoću papirnih ubrusa, a marinadu sačuvajte
  • Slaninu isecite na tanke kriške. Staklasto je propržite na maslinovom ulju, zatim na istom ulju ispržite komade mesa. 
  • Pošto se meso dobro isprži, začinite ga solju. 
  • Tanko očišćenu koru pomorandže sasvim sitno isecite na kocke, a sok iscedite. Uz meso dodajte zgnječeni beli luk, koru i sok pomorandže i sačuvanu marinadu sa lukom.
  • Čim tečnost proključa, posudu poklopite i meso kuvajte na tihoj vatri oko 90 minuta dok ne omekša. 
  • Deset minuta pred kraj kuvanja u jelo dodajte zelene masline. 

Нема коментара

ranktrackr.net