•zelene masline(ako ih volite)
Uputstvo za pripremu:
- Meso isperite pod mlazom vode, osušite i isecite na veće komade
- Očišćeni mladi luk isecite na četvrtine, a očišćenu šargarepu isecite na kockice. U prikladnu staklenu posudu stavite sve isečene sastojke zajedno sa začinskim biljem, lovorom i klinčićima. Sve pospite biberom i zalijte vinom i sirćetom. Posudu pokrijte folijom i ostavite je preko noći u frižideru.
- Sladeći dan iz marinade izvadite meso. Dobro ga osušite pomoću papirnih ubrusa, a marinadu sačuvajte
- Slaninu isecite na tanke kriške. Staklasto je propržite na maslinovom ulju, zatim na istom ulju ispržite komade mesa.
- Pošto se meso dobro isprži, začinite ga solju.
- Tanko očišćenu koru pomorandže sasvim sitno isecite na kocke, a sok iscedite. Uz meso dodajte zgnječeni beli luk, koru i sok pomorandže i sačuvanu marinadu sa lukom.
- Čim tečnost proključa, posudu poklopite i meso kuvajte na tihoj vatri oko 90 minuta dok ne omekša.
- Deset minuta pred kraj kuvanja u jelo dodajte zelene masline.
|
Нема коментара