Breaking News

Lenja pita s jabukama



Sastojci:Količina:
brašno650g
šećer150g
margarin250g
pavlaka200ml
jaja2
prašak za pecivo1 (12g)
jabuke1.5kg
cimetpo ukusu
griz4 kašike
šećer150g
šećer u prahu

Uputstvo za pripremu:Pomešati 2/3 brašna sa ostalim sastojcima za koru, a ostatak brašna postepeno dodavati testu. Umesiti mekano testo, staviti u najlon kesu i ostaviti da odmori u frižideru sat vremena. 


Dok testo odmara pomešati rendane jabuke (koje ste iscedili od viska soka), šećer, griz i cimet. Ako su jabuke slatke stavite manje šećera. 150g šećera odgovara srednje slatkim i kiselim jabukama.
Testo podeliti na dva jednaka dela. Razviti prema tepsiji koju koristite. Prvi deo preneti u tepsiju i blago utapkati u ivice, na to staviti jabuke i preko toga drugi deo, koji takođe treba utapkati u krajeve tepsije. Izbosti gornju goru viljuškom ravnomerno. 
Pita se peče na 180°C 35-40 minuta. Može se seći tek kada se potpuno ohladi, u suprotnom će se mrviti i raspadati. 

Napomena:

*Po ukusu,pitu mozete posuti secerom u prahu

Izvor:zena


Нема коментара

ranktrackr.net