•šećer u prahu
Uputstvo za pripremu:Pomešati 2/3 brašna sa ostalim sastojcima za koru, a ostatak brašna postepeno dodavati testu. Umesiti mekano testo, staviti u najlon kesu i ostaviti da odmori u frižideru sat vremena.
Dok testo odmara pomešati rendane jabuke (koje ste iscedili od viska soka), šećer, griz i cimet. Ako su jabuke slatke stavite manje šećera. 150g šećera odgovara srednje slatkim i kiselim jabukama.
Testo podeliti na dva jednaka dela. Razviti prema tepsiji koju koristite. Prvi deo preneti u tepsiju i blago utapkati u ivice, na to staviti jabuke i preko toga drugi deo, koji takođe treba utapkati u krajeve tepsije. Izbosti gornju goru viljuškom ravnomerno.
Pita se peče na 180°C 35-40 minuta. Može se seći tek kada se potpuno ohladi, u suprotnom će se mrviti i raspadati.
Napomena:
*Po ukusu,pitu mozete posuti secerom u prahu
Izvor:zena
|
|
Нема коментара