Breaking News

Piletina u medu sa paprikom,bademima i paletnom



Sastojci:Količina:
piletina fileti5
zelena paprika4
susam za posipanjepo zelji
palenta1,5 šolja
soliprstohvat
bademašaka
devicansko maslinovo uljedve kašike
meda3 kašike

Uputstvo za pripremu:

  • Priprema palente: U ključalu vodu, dodati prstohvat (morske) soli i 1,5 šoljice paletne. Smanjiti temperaturu i kuvati uz neprestano mesanje 3-4min. Odložiti na tanjir da se prohladi.
  • Priprema piletine: Pileće filete iseckati na štapiće (ili kockice) da bi se brže ispržili. U tiganj dodati maslinovog ulja i na umerenoj temperaturi, 10tak min pržiti pritom začinjene filete (so, biber, po želji). Pojačati malo temperaturu, dodati iseckane paprike i prziti još 5min. Nakon toga, dodati 3 male kašike meda, isključiti vatru i pustiti da se med sjedinji sa ostatkom jela. Skloniti sa vatre. U drugom tiganju propržiti na kratko šaku badema(ili nekog drugog koštunjavog voća) i dodati u tiganj sa piletinom.
  • Na kraju, piletinu sa dodacima servirati zajedno na tanjiru sa palentom. Kao dodatak, može se propržiti malo susama i dodati preko celog jela. 
  • Izvor: Žena

Нема коментара

ranktrackr.net