•meda | 3 kašike
Uputstvo za pripremu:
- Priprema palente: U ključalu vodu, dodati prstohvat (morske) soli i 1,5 šoljice paletne. Smanjiti temperaturu i kuvati uz neprestano mesanje 3-4min. Odložiti na tanjir da se prohladi.
- Priprema piletine: Pileće filete iseckati na štapiće (ili kockice) da bi se brže ispržili. U tiganj dodati maslinovog ulja i na umerenoj temperaturi, 10tak min pržiti pritom začinjene filete (so, biber, po želji). Pojačati malo temperaturu, dodati iseckane paprike i prziti još 5min. Nakon toga, dodati 3 male kašike meda, isključiti vatru i pustiti da se med sjedinji sa ostatkom jela. Skloniti sa vatre. U drugom tiganju propržiti na kratko šaku badema(ili nekog drugog koštunjavog voća) i dodati u tiganj sa piletinom.
- Na kraju, piletinu sa dodacima servirati zajedno na tanjiru sa palentom. Kao dodatak, može se propržiti malo susama i dodati preko celog jela.
- Izvor: Žena
|
Нема коментара