Home
/
готово јело
/
рецепти
/
тиквице на грчки начин
/
gotovo jelo
/
recepti
/
tikvice na grčki način
/
Tikvice na grčki način
Tikvice na grčki način
Osnovni sastojci:
tikvice, mleveno meso, pirinač, badem, suvo grožđe, maslinovo ulje, koktel paradajzSastojci
1 glavica luka
3 čena belog luka
300 g mlevenog mesa
100 g obarenog pirinča
30 g seckanih badema
30 g suvog grožđe
so, biber
aleva paprika
cimet
mleveni kim
4 tikvice
4 kašike maslinovog ulja
16 komada koktel paradajza
3 čena belog luka
300 g mlevenog mesa
100 g obarenog pirinča
30 g seckanih badema
30 g suvog grožđe
so, biber
aleva paprika
cimet
mleveni kim
4 tikvice
4 kašike maslinovog ulja
16 komada koktel paradajza
Priprema
1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.
2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.
Izvor: stvarukusa.rs
Tikvice na grčki način
Reviewed by Unknown
on
16:55:00
Rating: 5
Нема коментара