Breaking News

Tikvice na grčki način




Obično jelo izgledaće drugačije uz malo mašte. Napunite tikvice presečene uzduž i dobićete slasne "kanue".

Osnovni sastojci: 
tikvice, mleveno meso, pirinač, badem, suvo grožđe, maslinovo ulje, koktel paradajz

Sastojci

1 glavica luka
3 čena belog luka
300 g mlevenog mesa
100 g obarenog pirinča
30 g seckanih badema
30 g suvog grožđe
sobiber
aleva paprika
cimet
mleveni kim
tikvice 
4 kašike maslinovog ulja
16 komada koktel paradajza

Priprema

1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.
2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.

Izvor: stvarukusa.rs

Нема коментара

ranktrackr.net