Breaking News

Tri neodoljiva praznična koktela


Obogatite svoju prazničnu trpezu neodoljivim prazničnim kosmopolitenom, božićnom sangrijom ili toplim rum koktelom. Trud neće proći nezapažen, a užitak je zagarantovan.

Praznični kosmopoliten


Uz male inovativne izmene, omiljeno piće dama iz serije "Seks i grad" obogatiće svaku prazničnu trpezu. Svojom rozikasto-crvenom bojom istaći će se u odnosu na bilo kakvu dekoraciju stola i neće ostati neprimećen.

Potrebni sastojci za dva koktela:

150 ml votke
90 ml soka od brusnice
50 ml Triple sec (likera sa aromom narandže)
30 ml soka od limete
15 ml sirupa od ruzmarina i narandžine kore
grančice ruzmarina
kora od narandže
led
 
Način pripreme:

 1. Da biste napravili dovoljno sirupa od ruzmarina i narandžine kore za 10 do 12 koktela, kuvajte blagoj vatri 200 mililitara vode sa 180 grama šećera, dve grančice ruzmarina i pet dužih komada narandžine kore svedok se šećer ne istopi. Ostavite da sirup odstoji 20 – 30 minuta, a zatim izvadite ruzmarin i kore. Sirup može da stoji u frižideru u vakumiranoj posudi do dve nedelje.

2. U šejker sipajte votku, sok od brusnice, triple sec, sok od limete, sirup od ruzmarina i narandžine kore i šaku leda i mućkajte desetak sekundi.

3. Sipajte koktel u čaše za martini i svaku čašu ukrasite ruzmarinom i narandžinom korom.

Savet: Rashladite čaše za martini pre serviranja koktela, kako bi piće ostalo duže hladno.

 

Božićna sangrija


Ruzmarin, brusnice i jabuke čine ovu sangriju savršenim pićem koje se slaže uz bilo koje praznično jelo.
 
Potrebni sastojci za 10 – 12 čaša:

2 flaše vina Pinot Grigio (pino sivi/sivi burgundac)
200 ml cidera od jabuke
50 g šećera
¼ šolje prepolovljenih svežih brusnica
¾ šolje celih svežih brusnica
1 jabuka, iseckana
3 grančice ruzmarina

Način pripreme:

1. Sipajte sve sastojke u veći bokal i mešajte drvenom kašikom ili varjačom dok se šećer ne istopi.

2. Držite koktel u frižideru bar četiri sata pre serviranja. Servirajte hladno ili sa ledom.

Topao rum koktel


Ovaj topao koktel biće pravi melem u hladnim zimskim danima. Maslac mu pruža glatku teksturu, a začini i vrela voda asociraju na zimske napitke.

Potrebni sastojci:

50 ml ruma
120 ml ključale vode ili vrućeg cidera od jabuke
15 ml meda
1 ceo ili prstohvat mlevenog karanfilića
1 prstohvat mlevenog cimeta
½ supene kašike maslaca

Način pripreme:

1. Stavite med, karanfilić, cimet i maslac u šolju za irsku kafu.

2. Sipajte rum i vrelu vodu ili cider u šolju i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Piće možete ukrasiti štapićem cimeta.
   
izvor: kuća stil

Нема коментара

ranktrackr.net