Breaking News

(VIDEO) PORUKA ČOVJEČANSTVU OD KOJE SE LEDI KRV U ŽILAMA Gorila Koko obratila se cijelom svijetu na znakovnom jeziku



Na nedavno završenom sastanku svjetskih vođa u Parizu na kojem su pokušali pronaći zajednički jezik po pitanju rješavanja klimatskih problema mnogi od njih su govorili sa strašću i uvjerenjem, no poruka poznatog člana jedne druge vrste trenutno plijeni pozornost javnosti, prenosi IFL Science. Gorila Koko obznanila je svoje mišljenje o klimatskim promjenama koristeći znakovni jezik koji uči još od svoje prve godine.



oko je rođena u zoološkom vrtu u San Franciscu 1971. godine, a savladavši ga uspjela je formirati vokabular istim tempom kako bi to učinilo dijete s poteškoćama u učenju. Tijekom prošlih 45 godina Koko je postala globalna senzacija, nedavno se pojavivši u videu u kojem posvaja par mačića, koje je putem znakovnog jezika uspjela identificirati kao mačke i kao mladunčad.
Sada je Koko, kao dio kampanje francuske organizacije Noe Conservation, snimljena kako šalje poruku ljudima diljem svijeta, potičući ih da postanu svijesni svoje odgovornosti za zaštitu planeta. U videu Koko čini se naziva čovječanstvo glupim za ignoriranje ove odgovornosti, pritom tvrdeći da 'Zemlju Koko voli'.

Нема коментара

ranktrackr.net